Dva kuchaři připravují pokrm

Mějte své gastronomické know-how vždy po ruce, ať pracujete kdekoliv.

Rozvíjet a trénovat své dovednosti může být v prostředí restauračního provozu složité. Diky našim programům a nástrojům můžete pracovat odkudkoliv a ve svém vlastním tempu.

Jak pracovat se svým gastronomickým know-how

Poskytneme vám nástroje pro vlastní trénink a správu receptů


Online tréninkový nástroj pro kuchaře

S tréninkovým nástrojem Kulinářského umění získáte digitálního trenéra, který vás provede všemi kulinářskými technikami formou videokurzů a navíc pohlídá váš pokrok.

Tréninkový nástroj

Systém pro správu receptů

Získejte přístup do největší online knihovny profesionálně zpracovaných receptů a držte ve svých rukách své gastronomické know-how včetně nákladových kalkulací.

Správa receptů

Co všechno si procvičíte?

Kompletní osnova profesionálního kuchaře

Vše

Ukázkový

Profesionalita v gastronomii (kvíz)

Základy výživy (online kvíz)

HACCP (online kvíz)

Ekonomika restaurace (kvíz)

Základy práce s nožem

Vývary

Polévky

Základní omáčky

Jak pracovat s vejci

Jak pracovat se zeleninou a saláty

Rýže, obiloviny a luštěniny

Těstoviny a gnocchi

Jak pracovat s masem

Jak pracovat s drůbeží

Jak pracovat s rybami

Nakládání a marinování

Grilování

Metody vaření - suché teplo

Metody vaření - vlhké teplo

Pečení chleba a pečiva

Moderní technologie

Základy jíšky

Základy jíšky

Umění správně připravit jíšku by mělo patřit mezi dovednosti každého kuchaře. V této lekci se dozvíte, že existují tři základní barvy jíšky a že kromě barvy se od sebe liší zahušťovací schopností a také chutí.

Světlý vývar

Světlý vývar

Žádné vaření od základu se neobejde bez poctivého vývaru. Víte, jak takový vývar připravit, aby byl plný chuti a čirý a jaký je správný poměr kostí a zeleniny k množství vody? Chcete-li znát odpovědi na tyto a další otázky, podívejte se na tento kurz.

Italská a španělská omeleta - frittata a tortilla

Italská a španělská omeleta - frittata a tortilla

Frittata je vaječná omeleta italského stylu a tortilla je tradiční španělská omeleta. V tomto kurzu se naučíme jak je krok po kroku připravit a jak z jejich základní varianty připravit širokou škálu variací přidáním různých surovin.

Moderní technologie - Konvektomat - pokračování

Moderní technologie - Konvektomat - pokračování

Konvektomat je špičkové multifunkční zařízení umožňující širokou škálu tepelných úprav. V této druhé části se zaměříme na finální úpravy pokrmů jako je prudké opékání a gratinování, udržování pokrmů a tepelné úpravy využívající páru jako je vaření v páře nebo sous-vide.

Moderní technologie - Konvektomat

Moderní technologie - Konvektomat

Konvektomat je špičkové multifunkční zařízení umožňující vaření, pečení, smažení, grilování, gratinování a noční nízkoteplotní úpravy s dokonalou kvalitou pokrmů a snadnou obsluhou. Ukážeme si jak konvektomat při jednotlivých tepelných úpravách správně používat

Jak připravit čerstvé těstoviny

Jak připravit čerstvé těstoviny

Výroba čerstvých domácích těstovin je velmi jednoduchá a chuťový rozdíl ve srovnání s kupovanými sušenými je výrazný. Jakmile se naučíte jak je vyrobit a zjistíte jak jednoduché to je, začnete si je připravovat pravidelně.

Jak připravit polentu

Jak připravit polentu

Polenta je pokrm italského původu, který se připravuje vařením kukuřičné mouky v horké tekutině, dokud nezměkne a není krémová. Ukážeme si různé druhy kukuřičné mouky a správné poměry při jejím vaření v různých tekutinách, jako je mléko nebo vývar. Naučíme se jak polentu připravit krok po kroku.

Jak opékat na pánvičce

Jak opékat na pánvičce

Chcete se naučit jakou pánvičku použít při opékání různých surovin, jak ji správně rozehřát a jak dosáhnout zlatavé a křupavé kůrčičky a zároveň šťavnatého vnitřku? Víte, co je to vodní test? Chcete znát odpovědi? Pak je tato lekce určená právě pro Vás.

Dušení masa a klasické české omáčky

Dušení masa a klasické české omáčky

Klasické české omáčky, jako například hovězí svíčková, guláš nebo kuře na paprice patří neodmyslitelně k české gastronomii. Naučíme se jaké kulinářské techniky použít a jak je správně připravit tak, aby se za nás naše babičky nemusely stydět.

Rýže - anatomie, zpracování a druhy

Rýže - anatomie, zpracování a druhy

Rýže je jednou ze základních surovin, která se pěstuje na rýžových polích hlavně v Asii a Africe a konzumuje se doslova po celém světě. Její příprava je velmi jednoduchá a v této lekci si ukážeme její anatomii a zpracování včetně základního rozdělení na krátkozrnnou a dlouhozrnnou.

Co říkají profi kuchaři, kteří už díky KU trénují…

V každodenním zápřahu v práci nemám čas zkoušet nové recepty. Líbí se mi, že si KU zapnu kdykoliv mimo práci a můžu v klidu studovat kulinářské techniky a inspirovat se recepty vyvinutými pro profesionály.

MARTIN T.

Moje práce kuchaře je díky konceptu naší restaurace dost jednotvárná. Nechci zakrnět a chci si procvičovat kulinářské techniky a postupy, které denně nepoužívám. Za mě KU super!

HONZA Š.

Pracuji v gastronomii již 16 let ale kuchař se má stále co učit :) V tomto ohledu vnímám KU jako velký přínos.

NIKOLAS K.

Díky videokurzům se učím podstatu kulinářských technik a ty mi pomáhají zlepšit kvalitu jídel, které v restauraci vaříme. Velkou pomocí jsou také profesionálně zpracované recepty, které mi umožňují nastavit standard daného jídla a pokaždé ho uvařit stejně.

Ladislav M.

V každém videokurzu vždy najdu novou informaci, kterou jsem neznala, a která mi pomáhá mnohem lépe chápat podstatu dané kulinářské techniky. Velkou pomocí jsou také recepty zpracované pro restaurační vaření, které krok po kroku popisují přípravu na profi technologii.

Marie H.

Líbí se mi, že každý recept v KU obsahuje nákladovou kalkulaci. Při každodenním pracovním zápřahu nemám vždy prostor si takovou kalkulaci na každé jídlo udělat sám. Díky KU receptům a jejich kalkulacím se mi daří mít náklady na přípravu jídel více pod kontrolou.

David P.

V čem je Kulinářské umění jiné?


DOSTUPNÉ ONLINE V KAŽDÉM ZAŘÍZENÍ


KOMPLETNÍ VIDEO KURZY KULINÁŘSKÝCH TECHNIK


NEJVĚTŠÍ DIGITÁLNÍ KNIHOVNA RECEPTŮ OD ŠÉFKUCHAŘŮ


POSTUPY S FOTO A VIDEO NÁVODEM

Jedna cena, neomezený přístup

Roční licence kulinářského umění

3 990 Kč s DPH

Co získáte?


800+ minut video kurzů kulinářských technik


70+ kulinářských technik


1000+ Interaktivních kvízových otázek


Food cost (nákladová kalkulace) u každého receptu


Recepty připravené šéfkuchaři


Pracovní postupy s foto a video návody


Databáze surovin


Slovník pojmů


Zakoupit licenci

Vyzkoušejte kulinářské umění na 14 dní zdarma. Bez závazků.
Bez platební karty.

Vyzkoušejte zdarma
Preferujete původní verzi KU? Zobrazit ji můžete zde