Obrazovka s aplikací

KOMPLEXNÍ VÝUKOVÝ NÁSTROJ

Vaše digitální učebnice gastronomie

Zaveďte KU Vzdělávání do vaší školy a získáte komplexní výukový nástroj, který obsahuje videokurzy, recepty a interaktivní kvízy. Vaše studenty bude studium více bavit, budou dosahovat mnohem lepších výsledků a pedagogové získají přehled nad jejich pokrokem.

Mám zájem

Jak vypadá proces vyučování s pomocí nástroje KU Vzdělávání

  • 1

    Vše začíná u teorie

    Teoretická výuka je základ a my vám ji pomůžeme podat zábavnou a interaktivní formou pomocí názorných videokurzů. Ty jsou zpracované podle témat a rozdělené do přehledných video bloků tak, aby si student zapamatoval co nejvíce.

    Všechny kurzy
    Pedagog přednáší teorii a u toho používá instruktážní videa z KU
  • 2

    Praktická výuka

    Praktickou výuku v tréninkovém prostředí nic nenahradí. Proto jsme ke každé kulinářské technice vyvinuly detailně popsaný recept, který si může student vyzkoušet, aby viděl danou kulinářskou techniku v akci. Jen tak, přes praktickou zkušenost, si student zapamatuje probírané téma. Díky digitální knihově profesionálních receptů může student realizovat praktickou výuku jak ve škole, tak na praxi u partnerů.

    Studenti na praxi pracují s tabletem kde mají recept nebo video
  • 3

    Samostudium a trénink

    Každý z nás má své vlastní tempo učení. To platí dvojnásobně o náctiletých studentech. Ti už dnes považují interaktivní výuku za samozřejmost. Student tak může, díky nepřetržitému přístupu do své digitální učebnice gastronomie, studovat nebo prakticky trénovat kdykoliv a kdekoliv ve svém vlastním tempu. Není tak odkázán na své zápisky nebo paměť.

    Student je doma v kuchyni a procvičuje si techniky
  • 4

    Ověření znalostí

    Stará pravda říká “Důvěřuj, ale prověruj.” Nedílnou součástí výuky je i kontrola, zda student plně pochopil vyučovanou látku. K tomu slouží vědomostní kvízy, které prověří, nakolik je student s látkou seznámený. Pedagog může rovněž sledovat pokrok, který studenti dělají. Vidí tak v reálném čase, k čemu se jaký student již dopracoval a co ještě nezvládá.

    Učitel kontroluje progres každého studenta

Co se studenti díky KU Vzdělávání naučí

Kulinářské umění obsahuje kulinářské techniky a recepty zahrnující tato témata

Ukázkový

Ukázkový

Základy práce s nožem

Základy práce s nožem

Vývary

Vývary

Polévky

Polévky

Základní omáčky

Základní omáčky

Jak pracovat s vejci

Jak pracovat s vejci

Jak pracovat se zeleninou a saláty

Jak pracovat se zeleninou a saláty

Rýže, obiloviny a luštěniny

Rýže, obiloviny a luštěniny

Těstoviny a gnocchi

Těstoviny a gnocchi

Jak pracovat s masem

Jak pracovat s masem

Jak pracovat s drůbeží

Jak pracovat s drůbeží

Jak pracovat s rybami

Jak pracovat s rybami

Nakládání a marinování

Nakládání a marinování

Metody vaření - suché teplo

Metody vaření - suché teplo

Metody vaření - vlhké teplo

Metody vaření - vlhké teplo

Pečení chleba a pečiva

Pečení chleba a pečiva

Moderní technologie

Moderní technologie

Tisíce spokojených studentů a pedagogů

800+


Minut výukových videí

1000+


Kvízových otázek

100+


Receptů

5600+


Spokojených studentů

Vzdělávací program KU je skvělý projekt, který má velkou budoucnost. Je skvělé, že se zapojuje čím dal víc škol a žáků, protože v KU se naučíte vše, co by měl mladý kuchař, který chce být úspěšný, umět a znát. Soutěž KU YOUNG CHEF je skvělá příležitost potkat zkušené šéfkuchaře, kteří nám předávají své bohaté zkušenosti.

Vojta Petržela

Absolvent HŠ Poděbrady
Fotografie pokrmu
Fotografie pokrmu

Učit se zastaralé receptury jako básničku mě nikam neposune, ale znalost všech kulinářských technik a postupů ano. A v Kulinářském umění jsou všechny kulinářské techniky a postupy detailně a srozumitelně vysvětlené, popsané a natočené.

Filip Ruprecht

Absolvent SŠ a VOŠ cestovního ruchu, České Budějovice

KU nastavuje standardy ve vzdělávání v kuchařském oboru a zajišťuje, aby se studenti dokázali uplatnit i v praxi.

Pavlína Roubíčková

Pedagog, HS Poděbrady
Fotografie pokrmu
Fotografie pokrmu

Vyřadili jsme učebnice. Naše zkušenost je, že žáci nejsou stejně plně schopni pracovat s publikacemi. Způsob videí rozdělených na jednotlivé sekce, rekapitulace a kvízy nám pro ně připadají nejjednodušší a nejpřístupnější.

Kateřina Mrvová

Ředitelka, SOU U Krbu

Líbí se mi, že se na vybraných českých školách konečně vyučuje profesionální gastronomie formou, která je běžná na světových gastronomických školách.

Patrik Lexa

Absolvent SOU U Krbu
Fotografie pokrmu
Fotografie pokrmu

Výuka kulinářských technik mi umožnila vytvářet si vlastní recepty. Online forma Kulinářského umění má výhodu v tom, že si videa můžu zapnout kdekoli a kdykoli a zároveň u toho vařit.

Hana Budková

Absolventka HS Poděbrady

Kulinářské umění jsme zavedli jako povinnou e-učebnici pro studenty i učitele. S nápadem moderního přístupu k výuce jsem nepřišla já, ale učitelé. Jsme stále nadšení.

Jana Poláková

Ředitelka, HS Poděbrady
Fotografie pokrmu
Fotografie pokrmu

Naši učebnu pro praktickou výuku jsem vybudovala přímo na míru Kulinářskému umění.

Kateřina Mrvová

Ředitelka, SOU U Krbu

Já vždycky říkám, že kuchař musí vidět, jak se základ dělá. Dřív měli klasické normy a žák neviděl nic. Nyní máme učebnu s dataprojektorem, kde si videa pouštíme. A píšeme přes KU i písemky. Za nás parádní!

Ladislav Pertl

Pedagog, SŠ Litoměřice
Fotografie pokrmu

Proč vyučovat pomocí KU Vzdělávání?


MODERNÍ A POHODLNÝ ZPŮSOB VÝUKY


LEPŠÍ A AKTIVNĚJŠÍ ZAPOJENÍ STUDENTŮ


LEPŠÍ UPLATNĚNÍ STUDENTŮ NA TRHU PRÁCE


PROGRAM VÝUKY V SOULADU SE SVĚTOVÝMI STANDARDY

Buďte součástí změny v gastronomii

Ozvěte se nám a my vám ukážeme některý z programů Kulinářského umění v akci a pomůžeme s jeho implementací. Navíc vám dáme 14 dní na vyzkoušení.

Preferujete původní verzi KU? Zobrazit ji můžete zde