.

KU AKADEMIE STUDENT

Učte se Kulinářské umění od těch nejlepších

Poskytněte svým talentovaným studentům náskok v jejich kariéře. Díky KU Akademii získají možnost trénovat pod špičkami české gastronomie. KU Akademie motivuje budoucí profesionály a propojuje je s praxí.

Mám zájem

Vzděláváme a motivujeme talentované žáky

Pomocí KU Akademie Student chceme naše talentované studenty inspirovat a profesnionálně vzdělávat. V programu KU Akademie mají možnost pod vedením úspěšných šéfkuchařů absolvovat profesionální trénink kulinářských technik dle světových standardů. Díky tomuto propojení tak usnadňujeme talentovaným studentům cestu k vysněné kariéře u perspektivních zaměstnavatelů.

Mám zájem
obrázek z akce Kulinářského umění

V KU Akademii jsem měla možnost pracovat se surovinami, ke kterým je ve škole těžší se dostat, třeba s mořskými plody a výběrovými masy. Získala jsem cenné rady od svých mentorů a jejich přístupy ke kulinářským technikám.

HANKA BUDKOVÁ

Absolventka, HS Poděbrady
obrázek z akce Kulinářského umění

Myslím si, že zavedení Kulinářského umění do škol je výborná zpráva hlavně pro nás studenty. A musím říct, že tím získáváme obrovskou výhodu v našem vzdělávání, které nám umožní úspěšně nastartovat naší kariéru v gastronomii.

HOAN TRUONG CONG

Absolvent, SŠ gastronomie a služeb Nová Paka
obrázek z akce Kulinářského umění

Za mě je Kulinářské umění ten nejlepší vzdělávací program, do kterého jsem se mohl zapojit. Učit se zastaralé receptury jako básničku mě nikam neposune, ale znalost všech kulinářských technik a postupů ano.

MARTIN ODSTRČILÍK

Absolvent, Hotelová škola Praha - Klánovice
obrázek z akce Kulinářského umění

Pokud se žák naučí a pochopí všechny kulinářské techniky a postupy a bude je umět použít v praxi, má dveře profesionální gastronomie otevřené dokořán.

ONDRA KUBŮ

Student, SOU U Krbu
obrázek z akce Kulinářského umění

Líbí se mi, že se na vybraných českých školách konečně vyučuje profesionální gastronomie formou, která je běžná na světových gastronomických školách.

PATRIK LEXA

Student, SOU U Krbu
obrázek z akce Kulinářského umění

Vzdělávací program KULINÁŘSKÉ UMĚNÍ je opravdu skvělý projekt, který má velkou budoucnost. Je skvělé, že se zapojuje čím dal víc škol a žáků, protože v KU se naučíte vše co by měl mladý kuchař, který chce být úspěšný, umět a znát.

VOJTA PETRŽELA

Absolvent, SOU Polička

Nejprofesionálnější praktické semináře kulinářských technik v Česku

Pokud chceme vychovávat budoucí profesionály, musíme jim nabídnout to nejlepší, co naše branže nabízí. Studenti projdou uceleným programem pod vedením zkušeních šéfkuchařů, ve kterém se prakticky naučí všech 70 kulinářských technik. Výuka probíhá v profesionálně zarízených gastro studiích.

  • 2 roky, každý rok 5 seminářů
  • 10 tematických seminářů
  • Profesionální lektoři
  • Profesionální gastro studio
  • Možnost nominace do soutěže KU YOUNG CHEF
Mám zájem
obrázek z akce Kulinářského umění
obrázek z akce Kulinářského umění
obrázek z akce Kulinářského umění
obrázek z akce Kulinářského umění
obrázek z akce Kulinářského umění
obrázek z akce Kulinářského umění
obrázek z akce Kulinářského umění
obrázek z akce Kulinářského umění
obrázek z akce Kulinářského umění

Lektoři KU Akademie

Portrét pana Jiřího Roitha

Jiří Roith

Šéfkuchař a zakladatel Kulinářského umění. Diplom v oboru „Culinary Arts and Restaurant Management“ získal na gastronomické škole The International Culinary Schools at The Art Institutes“, ve Vancouveru v Kanadě. Je držitelem sommeliérského certifiátu level 2 na WSET (Wine & Spirit Education Trust) London. Je velkým fanouškem kulinářských technik, které definoval Georges Auguste Escoffier. Vaření od základu z čerstvých a lokálních surovin, které miluje, ho inspirovalo k založení gastronomického konceptu "Z farmy na stůl".

Portrét Zděnka Křížka

Zdeněk Křížek

Vášeň pro vaření již od dětství, praxe v luxusních hotelích a láska k asijské kuchyni se zúročila, když v roce 2006 otevíral hotel Mandarin Oriental a od roku 2015 šéfoval kuchyni restaurace a baru Spices. Poté strávil téměř 5 let na pozici hlavního šéfkuchaře sítě OREA Hotels & Resorts. Nyní ho můžete potkávat v Sensa fine food bistro v centru Prahy.

Portrét Martina Hanuse

Martin Hanus

Martin je pekař tělem i duší, má rád dobré jídlo a pití, a proto tak dobře zapadl do týmu KU. Vystudoval VŠCHT v Praze, fakultu Potravinářské a biochemické technologie. Od roku 2001 se zabývá poradenstvím v oblasti potravinářství se specializací na provozy pro výrobu pekařských výrobků. Jako pekařský technolog spolupracuje s více než 200 pekárnami a gastroprovozy v České republice i na Slovensku. Je to také sympatický a profesionální lektor, se kterým se můžete osobně setkat v rámci naší Akademie KU.

Vzdělávací plán

Seminář 1

Práce s noži, krájení, broušení. Vývary

Seminář 2

Základní omáčky. Polévky

Seminář 3

Vejce a snídaně

Seminář 4

Rýže, obiloviny, luštěniny. Práce s wok pánví

Seminář 5

Domácí pasta a gnocchi

Seminář 6

Maso (hovězí, vepřové). Drůbež. Pečení.

Seminář 7

Ryby a mořské plody

Seminář 8

Zelenina, saláty. Studená kuchyně

Seminář 9

Metody vaření - suché a vlhké teplo

Seminář 10

Pekařské a cukrářské základy

akční foto z KU akademie

Zúčastněte se jednoho z našich seminářů jako host!

Chcete vidět naživo, jak probíhají semináře KU Akademie? Rádi vás na jeden vámi vybraný seminář pozveme. Dostanete možnost vidět naše lektory i účastníky v praxi a zodpovíme vám všechny vaše otázky. Příliš dlouho ale neotálejte, počet míst je omezený!

Registrovat se

Co říkají studenti

Vzdělávací program KU je skvělý projekt, který má velkou budoucnost. Je skvělé, že se zapojuje čím dal víc škol a žáků, protože v KU se naučíte vše, co by měl mladý kuchař, který chce být úspěšný, umět a znát. Soutěž KU YOUNG CHEF je skvělá příležitost potkat zkušené šéfkuchaře, kteří nám předávají své bohaté zkušenosti.

Vojta Petržela

Absolvent HŠ Poděbrady
Fotografie pokrmu
Fotografie pokrmu

Učit se zastaralé receptury jako básničku mě nikam neposune, ale znalost všech kulinářských technik a postupů ano. A v Kulinářském umění jsou všechny kulinářské techniky a postupy detailně a srozumitelně vysvětlené, popsané a natočené.

Filip Ruprecht

Absolvent SŠ a VOŠ cestovního ruchu, České Budějovice

KU nastavuje standardy ve vzdělávání v kuchařském oboru a zajišťuje, aby se studenti dokázali uplatnit i v praxi.

Pavlína Roubíčková

Pedagog, HS Poděbrady
Fotografie pokrmu
Fotografie pokrmu

Vyřadili jsme učebnice. Naše zkušenost je, že žáci nejsou stejně plně schopni pracovat s publikacemi. Způsob videí rozdělených na jednotlivé sekce, rekapitulace a kvízy nám pro ně připadají nejjednodušší a nejpřístupnější.

Kateřina Mrvová

Ředitelka, SOU U Krbu

Líbí se mi, že se na vybraných českých školách konečně vyučuje profesionální gastronomie formou, která je běžná na světových gastronomických školách.

Patrik Lexa

Absolvent SOU U Krbu
Fotografie pokrmu
Fotografie pokrmu

Výuka kulinářských technik mi umožnila vytvářet si vlastní recepty. Online forma Kulinářského umění má výhodu v tom, že si videa můžu zapnout kdekoli a kdykoli a zároveň u toho vařit.

Hana Budková

Absolventka HS Poděbrady

Kulinářské umění jsme zavedli jako povinnou e-učebnici pro studenty i učitele. S nápadem moderního přístupu k výuce jsem nepřišla já, ale učitelé. Jsme stále nadšení.

Jana Poláková

Ředitelka, HS Poděbrady
Fotografie pokrmu
Fotografie pokrmu

Naši učebnu pro praktickou výuku jsem vybudovala přímo na míru Kulinářskému umění.

Kateřina Mrvová

Ředitelka, SOU U Krbu

Já vždycky říkám, že kuchař musí vidět, jak se základ dělá. Dřív měli klasické normy a žák neviděl nic. Nyní máme učebnu s dataprojektorem, kde si videa pouštíme. A píšeme přes KU i písemky. Za nás parádní!

Ladislav Pertl

Pedagog, SŠ Litoměřice
Fotografie pokrmu

Buďte součástí změny v gastronomii

Ozvěte se nám a my vám ukážeme některý z programů Kulinářského umění v akci a pomůžeme s jeho implementací. Navíc vám dáme 14 dní na vyzkoušení.

Preferujete původní verzi KU? Zobrazit ji můžete zde