.

KU AKADEMIE PEDAGOG

Profesionální vzdělávací program akreditovaný MŠMT

Poskytněte svým pedagogům možnost profesního růstu s KU Akademií. Díky tomuto akreditovanému vzdělávacímu programu mohou získat od profesionálních kuchařů znalosti a know-how, které jím pomůžou vyučovat studenty podle nejvyšších standardů světové gastronomie.

Mám zájem

Špičkový trénink produkuje špičkové pedagogy

Většina dnešních pedagogů byla "vyučena" dle zastaralých norem a receptur, které nejsou optimální pro moderní gastronomii. Proto jsme vyvinuli špičkový tréninkový proces založený na výuce dle kulinářských technik, který je moderním standardem na školách a v restauracích v gastronomicky vyspělých zemích. Udělejte ze svých pedagogů profesionály, kteří budou své řemeslo dělat s láskou a hrdostí.

Mám zájem
obrázek z akce Kulinářského umění

Díky KU Akademii se mezi pedagogy začala projevovat větší týmovost a sdílení zkušeností ohledně praktické výuky. Pokaždé, když se vrátili z akademie, pěli na semináře ódy.

JANA PODOLÁKOVÁ

Ředitelka SHŠ Poděbrady
obrázek z akce Kulinářského umění

KU Akademie byla pro mě největší kulinářský zážitek. Mohli jsme si s kolegy vyměnit zkušenosti, jak to kdo dělá na ostatních školách. Ode té doby spolupracujeme a stále se navštěvujeme a skončila rivalita mezi školami. Spojilo nás to, že chceme dávat dětem to nejlepší.

LADISLAV PERTL

Pedagog, SŠ Litoměřice
obrázek z akce Kulinářského umění

KU Akademie byla pro mě obrovský přínos, hodně jsem se posunula, viděla jsem, jak se dá vést kurz - že to není o striktních příkazech, ale krásný osobní přístup nenásilnou formou. Získala jsem spoustu přátel. Motivovalo mě to ke změně výuky, nastavila jsem si ji přehledněji.

PAVLÍNA ROUBÍČKOVÁ

Pedagog, SHŠ Poděbrady
obrázek z akce Kulinářského umění

Každý semináře je zaměřený na jeden tématický celek kulinářských technik, který pedagogům představíme jak teoreticky, tak hlavně prakticky. Každý pedagog má možnost si pod vedením našich zkušených lektorů vše rovnou prakticky vyzkoušet tak, aby tuto praktickou dovednost dokázal předávat svým studentům.

JIŘÍ ROITH

Zakladatel, Kulinářské umění
obrázek z akce Kulinářského umění

Líbí se mi, že semináře KU jsou praktické a systematicky pokrývají jednotlivé kulinářské techniky, při kterých je kladen důraz na kvalitu a čerstvos surovin. Máme tak možnost setkat se se surovinami, které ve škole nemáme běžně dostupné, jako jsou ryby a mořské plody, kvalitní masa, lanýže a další.

RADEK PLAČEK

Pedagog, SŠSS Ostrava - Hrabůvka
obrázek z akce Kulinářského umění

Kvalitní suroviny, zkušení lektoři, příjemné prostředí, možnost naučit se nové kulinářské techniky, které můžeme dále přidávat ostatním kolegům a studentů jsou ty hlavní důvody, proč je naše škola zapojena do KU Akademie už 5 let.

KAREL POLÍVKA

Pedagog, SOŠ a SOU řemesel Kutná Hora
obrázek z akce Kulinářského umění

Nás lektory Akademie KU baví, že se můžeme setkávat s pedagogy, kteří májí zájem vzdělávat se a předávat tak kvalitní gastronomické vzdělávání na své žáky. Investice do mladých gastronomických talentů má totiž přímý vliv na kvalitu celé gastronomie.

ZDENĚK KŘÍŽEK

Šéfkuchař, lektor

Nejprofesionálnější praktické semináře kulinářských technik v Česku

Zkušení šéfkuchaři a pekaři předají vašim pedagogům praktické dovednosti a znalosti potřebné pro zavedení moderní, profesionální a zábavné výuky gastronomie na vaší škole. Navíc se učitelé propojí s kolegy z jiných škol.

  • 3 roky, každý rok 5 seminářů
  • 15 tematických seminářů
  • 7 doplňkových seminářů mezinárodních kuchyní
  • Akreditace MŠMT (v rámci DVPP)
  • Profi gastro studia v Praze a Brně
Mám zájem
obrázek z akce Kulinářského umění
obrázek z akce Kulinářského umění
obrázek z akce Kulinářského umění

Lektoři KU Akademie

Portrét pana Jiřího Roitha

Jiří Roith

Šéfkuchař a zakladatel Kulinářského umění. Diplom v oboru „Culinary Arts and Restaurant Management“ získal na gastronomické škole The International Culinary Schools at The Art Institutes“, ve Vancouveru v Kanadě. Je držitelem sommeliérského certifiátu level 2 na WSET (Wine & Spirit Education Trust) London. Je velkým fanouškem kulinářských technik, které definoval Georges Auguste Escoffier. Vaření od základu z čerstvých a lokálních surovin, které miluje, ho inspirovalo k založení gastronomického konceptu "Z farmy na stůl".

Portrét Zděnka Kříže

Zdeněk Křížek

Vášeň pro vaření již od dětství, praxe v luxusních hotelích a láska k asijské kuchyni se zúročila, když v roce 2006 otevíral hotel Mandarin Oriental a od roku 2015 šéfoval kuchyni restaurace a baru Spices. Poté strávil téměř 5 let na pozici hlavního šéfkuchaře sítě OREA Hotels & Resorts. Nyní ho můžete potkávat v Sensa fine food bistro v centru Prahy.

Portrét Martina Hanuse

Martin Hanus

Martin je pekař tělem i duší, má rád dobré jídlo a pití, a proto tak dobře zapadl do týmu KU. Vystudoval VŠCHT v Praze, fakultu Potravinářské a biochemické technologie. Od roku 2001 se zabývá poradenstvím v oblasti potravinářství se specializací na provozy pro výrobu pekařských výrobků. Jako pekařský technolog spolupracuje s více než 200 pekárnami a gastroprovozy v České republice i na Slovensku. Je to také sympatický a profesionální lektor, se kterým se můžete osobně setkat v rámci naší Akademie KU.

Akreditovaný vzdělávací plán

Seminář 1

Práce s noži, krájení, broušení. Vývary

Seminář 2

Základní omáčky. Polévky

Seminář 3

Vejce a snídaně

Seminář 4

Rýže, obiloviny, luštěniny. Práce s wok pánví

Seminář 5

Domácí pasta a gnocchi

Seminář 6

Maso (hovězí, vepřové). Drůbež. Pečení.

Seminář 7

Ryby a mořské plody

Seminář 8

Zelenina, saláty. Studená kuchyně

Seminář 9

Metody vaření - suché a vlhké teplo

Seminář 10

Pekařské a cukrářské základy

akční foto z KU akademie

Zúčastněte se jednoho z našich seminářů jako host!

Chcete vidět naživo, jak probíhají semináře KU Akademie? Rádi vás na jeden vámi vybraný seminář pozveme. Dostanete možnost vidět naše lektory i účastníky v praxi a zodpovíme vám všechny vaše otázky. Příliš dlouho ale neotálejte, počet míst je omezený!

Registrovat se

Co říkají učitelé

Vzdělávací program KU je skvělý projekt, který má velkou budoucnost. Je skvělé, že se zapojuje čím dal víc škol a žáků, protože v KU se naučíte vše, co by měl mladý kuchař, který chce být úspěšný, umět a znát. Soutěž KU YOUNG CHEF je skvělá příležitost potkat zkušené šéfkuchaře, kteří nám předávají své bohaté zkušenosti.

Vojta Petržela

Absolvent HŠ Poděbrady
Fotografie pokrmu
Fotografie pokrmu

Učit se zastaralé receptury jako básničku mě nikam neposune, ale znalost všech kulinářských technik a postupů ano. A v Kulinářském umění jsou všechny kulinářské techniky a postupy detailně a srozumitelně vysvětlené, popsané a natočené.

Filip Ruprecht

Absolvent SŠ a VOŠ cestovního ruchu, České Budějovice

KU nastavuje standardy ve vzdělávání v kuchařském oboru a zajišťuje, aby se studenti dokázali uplatnit i v praxi.

Pavlína Roubíčková

Pedagog, HS Poděbrady
Fotografie pokrmu
Fotografie pokrmu

Vyřadili jsme učebnice. Naše zkušenost je, že žáci nejsou stejně plně schopni pracovat s publikacemi. Způsob videí rozdělených na jednotlivé sekce, rekapitulace a kvízy nám pro ně připadají nejjednodušší a nejpřístupnější.

Kateřina Mrvová

Ředitelka, SOU U Krbu

Líbí se mi, že se na vybraných českých školách konečně vyučuje profesionální gastronomie formou, která je běžná na světových gastronomických školách.

Patrik Lexa

Absolvent SOU U Krbu
Fotografie pokrmu
Fotografie pokrmu

Výuka kulinářských technik mi umožnila vytvářet si vlastní recepty. Online forma Kulinářského umění má výhodu v tom, že si videa můžu zapnout kdekoli a kdykoli a zároveň u toho vařit.

Hana Budková

Absolventka HS Poděbrady

Kulinářské umění jsme zavedli jako povinnou e-učebnici pro studenty i učitele. S nápadem moderního přístupu k výuce jsem nepřišla já, ale učitelé. Jsme stále nadšení.

Jana Poláková

Ředitelka, HS Poděbrady
Fotografie pokrmu
Fotografie pokrmu

Naši učebnu pro praktickou výuku jsem vybudovala přímo na míru Kulinářskému umění.

Kateřina Mrvová

Ředitelka, SOU U Krbu

Já vždycky říkám, že kuchař musí vidět, jak se základ dělá. Dřív měli klasické normy a žák neviděl nic. Nyní máme učebnu s dataprojektorem, kde si videa pouštíme. A píšeme přes KU i písemky. Za nás parádní!

Ladislav Pertl

Pedagog, SŠ Litoměřice
Fotografie pokrmu

Buďte součástí změny v gastronomii

Ozvěte se nám a my vám ukážeme některý z programů Kulinářského umění v akci a pomůžeme s jeho implementací. Navíc vám dáme 14 dní na vyzkoušení.

Preferujete původní verzi KU? Zobrazit ji můžete zde