Registrační údaje

Pro zakoupení licence se prosím zaregistrujte, vyplňte níže uvedená pole a stiskněte potvrdit.
Být registrovaný se vyplatí, získáte další video kurz zdarma!

Vyplňte e-mail, na který chcete provést registraci.
Vyplňte heslo, kterým se budete přihlašovat.

Vyberte, prosím, zda jste:

Vyberte své zaměření.

Bez souhlasu se zpracováním údajů to nepůjde :-/

Přihlášení

Zadejte email a heslo uvedené při registraci a klikněte na tlačítko „Přihlásit se“

Vyplňte e-mail zvolený při registraci.
Vyplňte své heslo.

Zapomenuté heslo

Zadejte email uvedený při registraci, budou Vám na něj odeslány nové registrační údaje.

Změna hesla

Přepnout na uživatele

Pošírované vejce

Počet porcí: (velikost porce 1 vejce)

2 L Voda
60 ml Ocet kvasný
4 g Sůl
10 ks Vejce co nejčerstvější

Děkujeme za Váš zájem o Kalkulace receptů, Váš uživatelský profil umožňuje jejich zobrazení jen u ukázkových receptů. Pro přístup do všech video Kurzů KU a profi receptů KU se, prosím, zaregistrujte a vyberte si svou licenci.

Děkujeme za Váš zájem o Nutriční hodnoty a alergeny, Váš uživatelský profil umožňuje jejich zobrazení jen u ukázkových receptů. Pro přístup do všech video Kurzů a profi receptů KU se, prosím, zaregistrujte a vyberte si svou licenci.

Děkujeme za Váš zájem o video kurzy Kulinářského umění, Váš uživatelský profil umožňuje přístup jen do ukázkových video kurzů. Pro přístup do všech video Kurzů a profi receptů KU se, prosím, zaregistrujte a vyberte si svou licenci.

VYBERTE SI DRUH LICENCE

Chcete využívat licenci jako Hobby kuchař pro své domácí vaření nebo jste profesionál, který chce neustále zlepšovat své Kulinářské umění a znalosti kulinářských technik?

HOBBY licence
roční 1990 Kč
i

nebo

PROFI licence
roční 2390 Kč
i

Chcete svoje blízké nebo kolegy obdarovat licencí Kulinářského umění? Ano, je to možné :-)

Koupit jako dárek

Pro více informací o jednotlivých licencí najeďte na
"i" vedle tlačítka. Také se můžete podívat na stránku
"Profesionál" nebo "Hobby kuchař".

Pracovní postup

Příprava
  1. Do rendlíku o průměru 20 cm nalijeme 2 L vody, kterou osolíme a přidáme do ní ocet. Vody musí být v rendlíku dostatek, aby se vejce dobře vytvarovalo
  2. Vodu přivedeme k mírnému varu, teplota vody by měla být okolo 93°C.
  3. Pro pošírování vybereme vejce, která jsou co nejčerstvější, to poznáme podle hustého a jasně definovaného bílku.
  4. Vejce rozklepneme do malé misky.
  5. Do vody, která se mírně vaří pomalu vykolpíme vajíčka, jedno po druhém.
  6. Po asi 20 vteřinánách vajíčko opatrně, pomocí děrované lžíce překlopíme a necháme pošírovat.
  7. V závislosti na velikosti vejce a skutečné teplotě vody bude pošírování trvat asi 3 - 4 minuty.
  8. Když je bílek vajíčka ještě rosolovitý a třese se, vajíčko pošírujeme dál.
  9. Ve chvíli, kdy je bílek vajíčka již pevný a netřese se, je vajíčko hotové a můžeme ho vyndat.
  10. V případě, že chceme žloutek pevnější, můžeme vajíčka nechat pošírovat déle.
  11. Hotové vajíčko vždy přendáme na připravený papírový ubrousek, který absorbuje přebytečnou vodu.
  12. Správně pošírované vajíčko by mělo mít přirozený oblý tvar vejce.
  13. Správně pošírované vajíčko by při jeho rozříznutí mělo mít žloutek tekutý a krémový.
  14. V případě, že jsme vajíčko nechali pošírovat déle, jeho žloutek bude pevnější, ale stále by měl zůstat krémový
Preferujete původní verzi KU? Zobrazit ji můžete zde